2010. augusztus 31., kedd

Mentás fetakrém

Cápához kerestem receptet és ott találtam az alap ötletet. Ahogy olvastam a hozzávalókat, feta sajt, joghurt, fokhagyma, citrom.......petrezselyem. Nekem ezekhez az alapanyagokhoz valahogy jobban passzolt a menta, ezért azzal készítettem és a sima joghurtot is görögre, a citromot lime-ra cseréltem. Azóta nem telik el hét, hogy ne készülne, halhoz, csípős csirke szárnyhoz, (ha pitával esszük), grillezéskor bármilyen húshoz és egy borozós sajtos estén pirítóshoz, vagy baguette-hez.


Hozzávalók:1 doboz (200 g) feta sajt, 2 doboz natúr görög joghurt, 2-3 duci gerezd fokhagyma, kis csokor menta, olíva olaj.

Elkészítés:
1. A fetát apró kockákra vágjuk. 2. Hozzáadjuk a joghurtot a reszelt foghagymát. 3. Összekeverjük és egy picit szétnyomkodjuk benne a sajtot, de nem teljesen, mert finomabb ha egy picit darabos marad. 4. Végül keverjük hozzá az összevágott mentaleveleket, majd locsoljuk meg a tetejét olíva olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails