2012. augusztus 15., szerda

Konfitált királyrák fokhagymával

Három étel van, amit heteken át, akár minden nap meg tudnék enni. A lecsó, a fokhagymás paradicsomos kagyló és ez a rákocska. :) Istenem, ha tenger mellé születtem volna..........
 


Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott királyrák, 1 nagy fej fokhagyma, kb. 1 dl olíva olaj, 1 kk tyúkhús levesalap (a Kovács Lázár féle kocsonyás), friss petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés: A rákokat nagy tál hideg (!) vízben felengedem, majd szárazra törlöm. A megtisztított foghagyma gerezdeket és a rákokat, fém nyelű serpenyőbe (sütőbe tehető), vagy jénai tálba helyezem. Felöntöm annyi olajjal, hogy az egészet ellepje, és hozzáadom a levesalapot. 220 fokos sütőben teszem 17 percre. A végén megszórom petrezselyemmel, és friss ciabattával tálalom.


1 megjegyzés:

  1. Imádom a rákot, köszönöm a receptet. A fokhagymás, paradicsomos kagyló receptjét is szívesen venném.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails