2011. február 10., csütörtök

Mákos guba kalácsból vanília pudinggal

Nálunk a mák egy bűvös hozzávaló. :) Öt desszertre tett javaslatom közül, ha egyben van mák, mindegy mi a másik négy, csak a mákos lehet nyerő. A gubát nem a szépségéért szoktuk szeretni, de ez a változat szerintem a vizuális követelményeknek is megfelel. :)


Hozzávalók (2 személyre): 1 db kalács (fejenként 3 szeletre van szükségünk), mák, porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7-8 dl tej, 1 zacskó vaníliás puding por, 3 ek kristály cukor, 2 dkg vaj

Elkészítés: Előkészítek egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezt, majd felfőzöm a pudingot 5 dl tejjel.  Egy másik edényben felmelegítek 2 dl tejet, hozzáadom a vaníliás cukrot. A 1,5 cm vastagságú kalács szeletek mindkét oldalát belemártom a vaníliás tejbe, majd a cukorral összekevert mákba forgatom. Két szeletet a sütőlemezre helyezek és a tetejükre egyenként 2 ek pudingot öntök. majd ugyan így folytatom a rétegezést. A harmadik réteg kalácsnak csak az egyik oldalát mákozom be, hogy a tetején, ne égjen meg. A felső rétegre rádobok egy egy darab vajat és betolom a forró sütőbe.
Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. A maradék felhígított pudinggal tálalom. (a kép még a nyakon öntés előtt készült)  ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails