Nagyon válogatós gyerek voltam, az apám nem is szívesen evett velem egy asztalnál, mert folyton csak turkáltam az ételt. Viszont a morzsás karfiolból, már akkor is ipari mennyiségeket tudtam megenni! :) A menzán tudtam meg, hogy az eredeti neve karfiol lengyelesen, de nekem ez már morzsás karfiol marad. ;) Tudom, hogy ez nem egy flancos "gasztrobloggeres" recept, de a zöldséges ételek közül az egyik kedvencem. (még Marci, a "házőrző" is sorba áll érte!) :D
Hozzávalók: 1 db közepes karfiol, 2 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, tejföl
Elkészítés: A karfiolokat rózsákra szedem, forró sós vízben megfőzöm. A zsemlemorzsát vajon megpirítom és a lecsepegtetett karfiolt beleforgatom. Bőséges tejföllel tálalom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése