2010. október 3., vasárnap

Burgonyakrémleves ropogós baconnel

Napok óta beteg vagyok, legyűrt valami baci. Folyton levest kívánok, így ma, ezzel gyógyítom magam. :)


Hozzávalók (2 személyre): 3-4 db közepes méretű burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 8 dl húsleves alaplé, 3-4 ek tejföl, 2 db babérlevél, pici szerecsendió 

Megjegyzés: Kipróbáltam ezt a kis kocsonyás állagú húsleves alapot, egész jó! :)

Elkészítés: A meghámozott burgonyát felkarikázzuk, felöntjük az alaplével, beledobjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a levesbetétet. A szeletelt bacont apró kockákra vágjuk, kis üveg tálkába tesszük, tetejét papírtörlővel lefedve 3-4 perc alatt a mikróban megsütjük. (Ági barátnőmtől tanultam. Nem lesz bacon szagú az egész lakás és nem spricceli össze a gázt!) A levesből kiszedjük a babérleveleket és az egészet leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót és még néhány percig főzzük.



1 megjegyzés:

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails