2011. február 19., szombat

Fűszeres steak burgonya

A minap bevásárlás közben a krumpli részlegen, egy hölgy látható módon hasonló dilemmában volt mint én. Nem is bírta szó nélkül: "Miért azt írják rá, hogy mire való, miért nem azt, hogy milyen fajta!?" Kiderült, hogy mindketten steak burgonyát, szerettünk volna készíteni és a sok "főzni való", "sütni való", "salátának való" burgonya között egy picit elbizonytalanodtunk.... 10 perc tipródás után, találtam egy "parázs burgonyát", amit végül mindketten elvittünk, mondván, ez legalább apró. :)


Hozzávalók: 10 szem apró szemű vékony héjú burgonya, olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk mustár, só, bors, 1/2 kk pirospaprika, pici őrölt kömény. Ha sertés vagy marha húshoz készítem: olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, só bors, friss apróra vágott rozmaring

Elkészítés: a krumplikat alaposan megmosom, mert a héját rajta kell hagyni. Négybe vágom őket és sós vízben 10 perc alatt előfőzöm. Leöntöm róla a vizet, hozzáadom az olajat és a fűszereket, ráteszem a lábosra a fedőt és óvatosan összerázom, hogy az összes krumpli bevonódjon. Tepsibe öntöm és 200 fokon, kb. 45 perc alatt pirosra sütöm.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails