2011. június 13., hétfő

Ciabatta - a dagasztás nélküli papucs

Nem titok, hogy az olasz konyha áll a szívünkhöz legközelebb, így természetesen a lyukacsos, kicsit ragadós belsejű, sós kenyereknek is nagy rajongói vagyunk. :) hmmmmm........pármai sonkával, napon szárított paradicsommal, bazsalikommal, vagy csak olíva olajba és balzsamecetbe tunkolva. ;) Az után, hogy először sütöttem, 1 hónapon át minden nap készítettem reggelire.
A tészta nagyon egyszerű, semmi dagasztás! Arra kell csak ügyelni, hogy a fogyasztás előtt 12 órával jusson eszünkbe bekeverni! ;)




Hozzávalók: 30 dkg fehér kenyér mix (benne van az élesztő), 2, 8 dl víz, 1,5 tk só



Elkészítés: A liszthez hozzáadom a sót, a vizet és egy kanállal összekeverem. Letakarva 12 órát pihentetem, majd egy maréknyi liszttel meghintett gyúródeszkára öntöm.  (Nem kell megijedni, a tészta elég ragacsos állagú, de ilyennek kell lennie!) A tetejét is jól belisztezem, áthajtogatom és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teszem. Konyharuhával letakarva még 1 órát pihentetem, végül 250 fokos, előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails