2011. június 11., szombat

Grillezett "figyelős" hal (pisztráng)

Mit süssön az ember lánya grillen, ha nem volt ideje pácolni? Halat. Teletömi a pocakját citrommal, valami zöldfűszerrel és már mehet is a rácsra! :) Gondolom nem kérdés, hogy miért hívjuk figyelősnek. ;)


Hozzávalók (4 személyre): 4 db édesvízi pisztráng, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, só, olíva olaj

Elkészítés: A halat megtisztítom, besózom. A hasába citrom karikákat, fokhagyma szeleteket és petrezselymet dugok. Mindkét oldalát beirdalom és megkenem olíva olajjal. Halrács közé szorítom és kb. 15 perc alatt pirosra süröm. 
Petrezselymes, fokhagymás, tejszínes spagettivel, vagy petrezselymes újkrumplival tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails