2012. augusztus 16., csütörtök

Spenóttal ricottával töltött nagy kagyló paradicsom tükrön

Húsmentes időszakaimban, vagy lányos társaságnak szoktam ezt a tésztát készíteni, mert bár a spenót nagyon finom, de valljuk be, nem a férfiak kedvence. 20 perc alatt kész, nem igényel komolyabb főzőtudományt, és nagyon látványos!


Hozzávalók (3-4 személyre): 120 g fagyasztott leveles spenót, 1 kisebb fej hagyma, 2 ek olíva olaj, 250 g ricotta (túró), 18 db nagy kagylótészta, 5 dkg parmezán sajt, rusztikus paradicsomszósz, kis gerezd fokhagyma, só 

Elkészítés: A tésztát, nagy fazék forrásban lévő vízben megfőzőm, majd leszűröm. Az apróra vágott hagymát pár percig pirítom, hozzáadom az összevágott spenótot  és lassú tűzön megfonnyasztom. Beleteszem a ricottát, jól összekeverem, és megsózom. A kész masszát, a kifőtt kagylókba kenem és megszórom parmezánnal. A töltött kagylókat kiolajozott tepsibe helyezem és 220 fokos sütőben 3-5 perc készre sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails