2011. június 3., péntek

Epres morzsás pite

Eredetileg rebarbarás pitét szerettem volna, de az én Drágám felhalmozott egy nagyobb mennyiségű epret, így nem volt más választásom, "rom eltakarítottam". :)



Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 17 dkg vaj, 4 ek hideg víz, só 1 ek cukor, 1 zacskó vaníliás cukor. A töltelékhez: 80 dkg eper, 15 dkg porcukor, 5 dkg finomliszt, egy marék mandula pálcika, vagy pehely

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét morzsásan hagyom, a másik felét gombóccá formázom és az egészet 1 órára a hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tészta gombócot lisztezett felületen kinyújtom és kibélelem vele a 20-25cm átmérőjű, 3 cm mély pite formát. Beteszem a sütőbe és 10 perc alatt elősütöm.  A töltelékhez az epret félbe vágom, tálba teszem és összekeverem a liszttel meg a cukorral, vigyázva, hogy ne törjön össze. A keveréket a tésztára öntöm, végül rászórom a tészta morzsát és a mandulát. 40-45 perc alatt készre sütöm.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails