2011. június 3., péntek

Rebabarbarás muffin


A melós névnapi mulatság édes kiegészítője volt. :)



Hozzávalók: 2 bögre liszt, 3/4 zacskó sütőpor, 1 bögre porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 bögre olaj, 1 doboz kefír, 2 db egész tojás, 1-2 szál rebarbara, 2 ek barna cukor

Elkészítés: A rebarbarát meghámozom, fél centis szeletekre vágom, leöblítem vízzel és barna cukorba forgatom. A lisztet a sütőporral elkeverem és elsőnek az olajat adom hozzá, hogy az összes liszt szemecske beolajozódjon. :) Ezután már az összes hozzávalót egyszerre rakom bele és robot géppel jól összekeverem. Az így kapott masszát, papírkapcával kibélelt muffin tepsibe porciózom, majd a cukros rebarbarát a tetejére potyogtatom. Közepes hőfokon 25-30 perc alatt pirosra sütöm, majd a kész muffinok tetejét, mézzel fényesre kenem. :)



1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Elkészítettem tegnap a receptedet. Volt a fagyasztómban rebarbara és jelentem, nagy sikere volt. Igazán könnyű és puha lett a tésztája. Köszönöm a receptet! :)

    Yoli

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails