2011. június 3., péntek

Kapros juhtúrós pogácsa


A héten névnapom volt, ezért a melóba vinnem "kellett" valami falatozni valót. :) Két féle pogácsát (túróst és kapros juhtúróst)és egy rebarbarás muffint sütöttem. :)


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3/4 zacskó sütőpor, só, 25 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg juhtúró, 1 tojás sárgája, 2 ek friss kapor 

Elkészítés:  A lisztet a sütőporral és a sóval (vigyázat, a juhtúró is sós!) elkeverem, hozzáadom a vajat és alaposan összemorzsolom. Beleteszem a juhtúrót és a kaprot és szép egynemű, puha tésztává gyúrom. Deszkára teszem és kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, majd egy kb. 2,5-3 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatom. Az így kapott pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, tetejüket tojással megkenem. Közepes hőfokon, 25 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails