2011. május 29., vasárnap

Habkönnyű sajttorta friss rebarbarás eper szósszal

Több tucat sajttorta receptet néztem végig, de a képek alapján egyik sem tűnt olyannak, mint amit szerettem volna. Végül egy fél kiló mascarponéval és egy kis tejföllel a hűtőmben, kísérletezésbe fogtam. A végeredmény egészen fantasztikus lett! Lili az első szeletnél elalélt, majd szép csendben megevett még kettőt. :) A fiúk pedig csak hozták a szokásos formájukat. :D




Hozzávalók (8 szeletes kapcsos formához): 2.5 dl zabfalat morzsa, 8,5 dkg cukor, 3 ek olvasztott vaj,  500 g mascarpone krémsajt, 1db vaníliarúd, vagy 1 kk vanília aroma, 1.2 dl zsíros tejföl, 2 tojás, 25 dkg friss eper, 1 szál rebarbara, 2 ek barna cukor,1 ek étkezési keményítő

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 165 fokra, közben ledarálom  a kekszet és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy sütőpapírral kibélelt kapcsos forma aljába nyomkodom a vajas kekszet és 10 perc alatt megsütöm. A krémsajtot a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével összekeverem. Hozzáadom a tejfölt, majd a tojásokat egyenként. Jól kikeverjük. Beteszem a tepsibe és kb 45 perc alatt (légkeverés nélkül) megsütöm. (Ne kapjunk frászt, ha kb fél óra után úgy látjuk kifut a tepsiből, mert ahogy kihűl vissza fog esni) A sütőből kivéve, kihűtöm és legalább 3 órára hűtőbe teszem. 


Rebarbarás eper szósz: A meghámozott rebarbarát és az epret apró darabokra vágom, beleteszem egy lábosba, megszórom 2 ek barna cukorral és kb 10 percig főzöm. Ez alatt a gyümölcsök szépen kiengedik a levüket. A keményítőt egy kanál vízben feloldom és sűrű kevergetés mellet a gyümölcshöz adom. (1 perc múlva, el is zárom) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails