2012. november 5., hétfő

Az indiai kenyér- vajas naan

Imádom az indiai konyhát, de naant más étekhez is szívesen készítek! Pár hete, csípős csirkeszárnyat készültem sütni, de se pitám, se kenyerem nem volt otthon. Mivel a családom nagy része szénhidrát függő, a legjobb ötlet a naan volt, mert viszonylag hamar kész van és isteni finom! :)


Hozzávalók (4 darabhoz): 250 g finomliszt, 1 tk tengeri só, 7 g friss élesztő, 1,5 tk sütőpor, 150 g langyos víz, 2 ek görög joghurt, tisztított, vagy sima vaj


A liszt felét elkeverem a vízzel és az élesztővel. 30 percen át állni hagyom, majd villával hozzákeverem a maradék lisztet, a sütőport, a sót és a joghurtot. Simára keverem, és 2-3 evőkanál olvasztott vajat adok hozzá, hogy a tészta elváljon az edénytől. Semmi pánik, ez egy kissé ragadós tészta lesz.  Kiöntöm a jól beolajozott szilikon „deszkára”. 1 percig dagasztom és újabb 15 percig pihentetem.

A tésztát jól belisztezett deszkán átgyúrom, négyfelé osztom, és beszórom liszttel. Serpenyőben felhevítek kb 1 tk. vajat, és a 3-4 mm vastagságúra kinyújtott tésztát beledobom. A tetejét is megkenem olvasztott vajjal, 2-3 perc után megfordítom és még kb. 2 perc alatt készre sütöm.

A kész kenyereket tálalásig konyharuhával letakarva tartom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails