2012. augusztus 31., péntek

Cukkini tócsni szűzérmével, kecskesajttal és baconnel

Tudom, hogy ronda, (pedig igyekeztem lágyítani a vonásain) de annál finomabb! :) A cukkini tócsni önmagában is  Isteni, de a családom férfi tagjainak kell hozzá valami husi, ha főételként kínálom. Próbáltam már csirkével is, de szűzérmével szerintem sokkal jobb lett.


Hozzávalók a tócsnihoz (4 személyre): 3 db cukkini, egy nagyobb krumpli, 3 nagy gerezd fokhagyma lereszelve, 2 nagy tojás, 3-4 púpos ek liszt, só, bors, olíva olaj a sütéshez
Egyéb hozzávalók: 1 nagy sertés szűzérme, 15 dkg kecskesajt, 4 szelet bacon, vaj és olíva olaj a hús sütéséhez


Elkészítés: A cukkinit lereszelem, besózom, és hagyom, hogy kiengedje a levét (kb. 5 perc).  Jó erősen kicsavarom,  hozzáreszelem a krumplit, és beleteszem a többi alapanyagot és jól összekeverem.  Serpenyőbe, olíva olajat hevítek, nagy evőkanálnyi pamacsokat formálok és viszonylag alacsony hőfokon mindkét oldalát pirosra sütöm. 
A szűzérmét 1,5 cm-es szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom. Kevés vaj és olíva olaj keverékében, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütöm. 
A hússzeleteket a tócsnikra helyezem, az elmorzsolt kecskesajttal megszórom és fél szelet sült baconnal "díszítem".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails