2011. május 25., szerda

Reform tökfőzelék

Mindig azt gondoltam, hogy főzeléket készíteni nem egy nagy művészet, de vajon miért nem tudnak a kifőzdék jót csinálni? (természetesen a kérdés költői) Hol rántásban úszik, hol étkezési keményítőben, minden, amibe pirospaprika kerül (még olykor a borsóba is) azt "magyarosnak" hívják, a spenótban nincs fokhagyma........ és hogy a zöldség minimális mennyiségéről már ne is beszéljek. Szerintem, sokan adnánk érte egy picivel több pénzt, ha minőségi ételt kapnánk cserébe. Nos, ez egy igazi "luxus" főzelék,  dupla mennyiségű zöldséggel! :)


Hozzávaló (2 személyre): 1 nagyobb spárgatök, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 1 pohár tejföl, 1ek liszt, 2 ek olíva olaj,  cukor (vagy édesítő), ecet, só

Elkészítés: A hagymát apróra vágom és pici olajon megpárolom. A tököt kockára vágom és rádobom a hagymára,  hozzá adom az apróra vágott kaprot, sózom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy kb. a feléig érjen.  Amikor a tök megpuhult, a felét kiteszem (víz nélkül) egy magas falú tálba és botmixerrel összepépesítem. Az így kapott tök pürét hozzákeverem a félkész főzelékemhez, majd a liszttel összekevert tejföllel behabarom. Ecettel, cukorral ízesítem és pici olíva olajjal meglocsolva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails