2011. január 13., csütörtök

Meggyes bukta

Akkor jöjjön az aranygaluska testvére, a lekváros bukta! Tiszta szerencse, hogy tavaly a vaníliás meggylekvárom egy kicsit sűrűbbre sikeredett az átlagnál, mert így tökéletes tölteléke lett ennek a süteménynek. :)


Hozzávalók: 25 dkg finom liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2,5 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, 1,5 dl tej, 3 dkg vaj, csipet só, tetszőleges ízű, ragacsos állagú lekvár



Elkészítés (kenyérsütőgépben): A tejet, az élesztőt, a tojást, a cukrot és a vajat beleteszem a kenyérsütőgépbe, ráöntöm a lisztet és a sót. Dagasztó programra állítom és hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. ;) (30 perc dagasztás, 1 óra kelesztés.) Ha a tészta megkelt, kinyújtom kb. 0,5 cm vastagra, téglalapokat vágok belőle, közepükbe teszem a lekvár, felcsavarom és kivajazott tepsibe, egymás mellé teszem. Fél órát pihentetem, a tetejét megkenem vajjal és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25 perc alatt készre sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails