2012. augusztus 12., vasárnap

Thai serpenyős csirke

Egy forró nyári napon, könnyű ételt "illik" készíteni. Csirke, sok zöldség, jázmin rizs, és nem kell lefeküdni az ebéd után! 15 perc alatt kész, és tuti, hogy harc lesz az utolsó falatért. ;) Nem állítom, hogy minden alkatrész ott lapult a spájzomban (osztrigamártás, szezámolaj, kókuszkrém), de egy nagyobb élelmiszer áruházban sikerült  beszereznem mindet. :) 


Hozzávalók (3 személyre): 35-40 dkg csirkemell, 3 ek szezámolaj, 1 db kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db zöld chili paprika,   2 tk friss reszelt gyömbér, 2 db kisebb cukkini, 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika, 1 ek osztrigamártás (ettől lesz thai íze!), 2 ek darált mandula, 5 dkg kókuszkrém, 1/2 kk őrölt fahéj, só, bors 

Elkészítés: Wokban felhevítem a szezámolajat, hozzáadom a csíkokra vágott csirkehúst, sózom, borsozom. Magas hőfokon, folyamatosan kevergetve pár percig sütöm. A húshoz adom az apró csíkokra vágott hagymát, az aprított fokhagymát, a felkarikázott chilit és a reszelt gyömbért, majd további 2 percig sütöm. Ezt követően beledobom a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit, és még 2 percig sütöm. Ráteszem az összes többi hozzávalót, még 1 percig kevergetem és jázminrizzsel tálalom.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails