2010. szeptember 24., péntek

Sonkás ricottás ravioli reggelire (?)

Szerdán este a csoki mousse helyett (bocsi Sandra),  begyúrtam egy adag tésztát, hogy majd reggel készítek belőle ebédet. Ahogy bejöttünk a kutyával, mindjárt  neki is álltam, kb. fél óra múlva ott gőzölgött az ételtartóban. Nos,.....értékelhető kép azért készült csak ma, mert a műanyag doboz nem fotogén, elvinni pedig azért nem sikerült, mert addig kóstolgattuk Marcival, míg elfogyott az egész. ;) A nagy tésztás könyvem azt írja, hogy "ravioliból 3-4 darabot tálaljunk". Levonva a tanulságot, ha a tészta jól sikerül, akár hányszor is tálaljuk, legalább 5-7 db-ot számoljunk/fő! :)


Hozzávalók: házi tészta, ricotta  (olasz túró), parmezán sajt, friss bazsalikom, pármai sonka, vaj




Elkészítés: 1. A vékonyra kinyújtott tészta lapra púpos teáskanálnyi töltelék halmokat készítünk. (lsd. képen fent) 2. A tészta széleit vízzel megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és a töltelék körül jól lenyomkodjuk. Lobogó sós vízben 4 perc alatt készre főzzük. Vajjal, friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.


Még több tészta:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails