Szerdán este a csoki mousse helyett (bocsi Sandra), begyúrtam egy adag tésztát, hogy majd reggel készítek belőle ebédet. Ahogy bejöttünk a kutyával, mindjárt neki is álltam, kb. fél óra múlva ott gőzölgött az ételtartóban. Nos,.....értékelhető kép azért készült csak ma, mert a műanyag doboz nem fotogén, elvinni pedig azért nem sikerült, mert addig kóstolgattuk Marcival, míg elfogyott az egész. ;) A nagy tésztás könyvem azt írja, hogy "ravioliból 3-4 darabot tálaljunk". Levonva a tanulságot, ha a tészta jól sikerül, akár hányszor is tálaljuk, legalább 5-7 db-ot számoljunk/fő! :)
Hozzávalók: házi tészta, ricotta (olasz túró), parmezán sajt, friss bazsalikom, pármai sonka, vaj
Elkészítés: 1. A vékonyra kinyújtott tészta lapra púpos teáskanálnyi töltelék halmokat készítünk. (lsd. képen fent) 2. A tészta széleit vízzel megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és a töltelék körül jól lenyomkodjuk. Lobogó sós vízben 4 perc alatt készre főzzük. Vajjal, friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Még több tészta:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése