2010. szeptember 18., szombat

Olasz paradicsomleves parmezán chips-szel

A gyerekek édesen, betűtésztával, a felnőttek rizzsel, vagy csipetkével szeretik. Ez az sós, olasz változat is többféle levesbetéttel fogyasztható. Tehetünk bele spagettit, tortellinit vagy raviolit, de ha éppen fogyókúrázunk sem veszít az élvezeti értékéből, egy kis zöld pestoval, vagy bazsalikom olajjal a tetején. A parmezán chips-hez kolléganőm adta az ötletet, aki rendszeresen gyárt ilyet különböző sajtokból, csak úgy nasinak. :)

Hozzávalók (2 személyre): 1 doboz (400 g) hámozott paradicsom,
vagy paradicsomszósz, 3-4 dl húsleves alap lé, 1 db kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, oliva olaj, oregano, bazsalikom, rozmaring, só, tarka bors, 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés: A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, belereszeljük a fokhagymát és épp csak megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket (kivéve a bazsalikomot) és a húsleves alapot. 10 percig főzzük, majd a végén beletesszük a bazsalikomot. Lereszeljük a sajtot és egy darab sütőpapíron púpos teáskanálnyi halmokat készítünk. 1-1,5 percre betesszük a mikróba, kivétel után hagyjuk kihűlni. A leves mellé tálaljuk, de akár bele is tördelhetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails