2010. szeptember 19., vasárnap

Vendégváró mini pizzák durum lisztből

Természetesen nagyban is el lehet készíteni, de én imádom a szélét és így több a ropogós felület.:) A nehézségi fokát nem tudom meghatározni, mert aki nagyot sóhajt a kelt tészta hallatán, az lehet hogy hozzá sem fog kezdeni. Azért bátorítanék mindenkit, mert szerintem sokkal egyszerűbb mint amilyennek látszik és a vendégek egészen  biztosan könyörögni fognak a receptért!



Hozzávalók (8 db 12 cm-es, vagy 2 db 25 cm-es  vékony tésztás pizzához): 20 dkg durum, vagy rétesliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1tk cukor, 1/2 kk só, 1 ek oliva olaj, 1,2 dl langyos víz, sonkahagyma, póréhagyma, 30 dkg gouda, vagy mozzarella sajt, 2-2,5 dl paradicsom szósz, vagy darabolt konzerv, 1-2 gerezd fokhagyma, só, (szükség szerint 1 pici cukor, ha nagyon vad íze van a paradicsomnak.), bazsalikom


Megjegyzés: Javítottam a receptet, mert mostanában a szárított élesztők nem annyira megbízhatók, ezért ha lehet, frisset használjunk!

Elkészítés: 1. A liszt közepébe mélyedést készítünk, bele tesszük a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk az oliva olajat és a sót, majd jó összedolgozzuk. (nem kell hosszan dagasztani!) 2. Hengert formázunk belőle, késsel 8 egyenlő részre vágjuk, amelyekből golyókat formázunk. 3. Konyharuha alatt 15 percet pihentetjük. 4. Amíg kel a tészta, befűszerezzük a paradicsom szószt, felvágjuk a hagymákat és lereszeljük a sajtot. 5. A tésztákat kör alakúra kinyújtjuk, (10-12 cm átmérőjű)  sütő papírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a paradicsom szósszal, végül rászórjuk a sajtot és a hagymát. 190-200 fokos sütőben pirosra sütjük





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails