2010. szeptember 21., kedd

Karalábé krémleves

Ismét egy újabb krémleves. Hiába, nem bírom abbahagyni! Ahogy azt korábban írtam, a hideg az oka. Szinte minden nap készül egy leves. :) A hétre még kettőt tervezek, egy burgonyakrémlevest bacon ropogóssal és egy zsájás vargányakrémlevest, házi burgonyagombóccal. 



Hozzávalók (2 személyre): 1 nagyobb karalábé, 5 dkg vaj, 1-1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves alaplé (lehet leveskockából is), petrezselyem, zeller, só, bors, oliva olaj

Elkészítés: 1. A karalábét meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. 2. Vajon megpároljuk, miközben hozzáadjuk a fűszereket és az alaplét. 3. Ha a karalábé puhára főtt, kézi mixerrel leturmixoljuk, végül felöntjük a tejszínnel és még néhány percig főzzük. Pici oliva olajat csurgatva a tetejére, magos pirítóssal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails