Nem kell megijedni a vaníliától, mert ez önmagában csak egy fűszer és csak az agyunk párosítja az édes ízzel. ;)
Hozzávalók: 1 db hízott libamáj, 5 dkg vaj, 1 vanília rúd, 2 db birsalma, só
Elkészítés: A libamájat felszeletelem (kb. 1 cm-es szeletekre) A vanília rudat egy éles késsel hosszában bevágom, belsejét kikaparom és serpenyőben a felhevített vajhoz adom. A libamáj szeleteket a vaníliás vajban, közepes lángon, pár perc alatt megsütöm. A birsalmát meghámozom és karalábéfúróval kis gömböket vájok belőle. egy másik serpenyőben vajat forrósítok, beledobálom a birsalma golyókat és pár percig pirírom. Utólag sózom, hogy a máj ne legyen keserű! Tálalásnál felhasználom a vanília rudakat díszítésnek. Tokaji édes Szamorodnit kínálok hozzá. :)
További libás receptek
További libás receptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése