2010. szeptember 26., vasárnap

Zsályás vargánya krémleves

A hagyományos borsos, petrezselymes változatot is szeretem, de a zsálya egészen különleges ízt ad ennek a levesnek. :) Étteremben ettem ilyet, házi burgonya gombóccal. Én is készítettem hozzá, de egy kicsit pepecselős, ezért legközelebb csak akkor állok neki, ha több időm és türelmem lesz hozzá. ;)



Hozzávalók: 25 g szárított vargánya gomba, 5 dkg vaj, 1,5 erőleves kocka, 1 ek liszt, 2 dl tejszín, szárított zsálya

Elkészítés: 1. A beáztatott gombát a vajon a zsályával megpároljuk. (Az áztató levet a párolásnál használjuk fel.) 2. Liszttel behabarjuk és az egészet leturmixoljuk. 3. Felöntjük 1,5 l vízzel és beledobjuk a leves kockákat. 15 percig főzzük, végül a tejszínnel összeforraljuk.

Burgonya gombóc:

Hozzávalók: 2 db burgonya, 1 db tojás, 1 tk vaj, 1/2 kk szódabikarbona, liszt, só

Elkészítés:  A  szódabikarbonával ekevert liszthez hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát és a többi hozzávalót.  Összedolgozzuk egy lágy, formázható tésztává. 1-1,5 cm-es gombócoka készítünk és a levesben megfőzzük. (10 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails