2010. szeptember 10., péntek

Szűzérme karalábékrémmel rozmaringos pörkölt mogyorós burgonyával

Ez egy Arcade étterem élmény, amit megpróbáltam reprodukálni. :)  Szerintem egész jól sikerült, bár ezt az ottani szakács tudná csak megerősíteni, vagy cáfolni. Nem mondanám, hogy a világ legkevésbé macerás étele és utána nem telik meg mosatlannal egy 12 terítékes mosogatógép, de szerintem megéri, mert isteni finom! Az étteremben hatalmas méretű mélytányérban szervírozzák, a karalábé "tükör" közepén a husi, szabályos (!) karimaként körbe húzva a kakukkfű olajjal. (lenti kép mutatja, ez nekem nem annyira sikerült) :) A burgonyát külön tálkában kínálják.

Szűzérme

Hozzávalók (2 személyre): 20-30 dkg sertés szűzérme, só, frissen őrölt fekete bors, 1 ek olíva olaj

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, olíva olajon mindkét oldalát, (közepes lángon) pirosra sütjük.

Karalábékrém

Hozzávalók (2 személyre): 1 fej zsenge karalábé, 1,5-2 dl l csirke alap lé, vaj, főző tejszín, só, fehér bors

Elkészítés: 1. A karalábét megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. 2. Vajon  puhára pároljuk, sózzuk borsozzuk, majd felöntjük az alap lével és botmixerrel összeturmixoljuk. 3. Végül hozzáadjuk a tejszínt és 2-3 perc alatt készre főzzük.



Rozmaringos pörkölt mogyorós burgonya

Hozzávalók (2 személyre): 4 db közepes burgonya, 1 szál friss rozmaring, 2 dkg pörkölt sós mogyoró


Elkészítés: A kockára vágott burgonyát olajban megsütjük, majd az apróra vágott rozmaringgal és pörkölt mogyoróval összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails