2011. május 20., péntek

Csokis mogyorós zabpelyhes keksz

Ígérem, hogy nem rakom fel az összes zabkeksz verziómat, de Noémi kolléganőm megkóstolta és kérte, hogy osszam meg a receptet. Annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy liszt nélkül készült és egy picit masszívabb (több a szárazanyag). :)


Hozzávalók (15 db): 15 dkg zabpehely (apró), 8 dkg darált mogyoró, 10 dkg barna cukor, 5 dkg étcsoki, 6 dkg puha vaj, 1 tojás, 1/2 tk sütőpor, 1 csipet só

Elkészítés: A zabpelyhet, a darált mogyorót, a csokit és a sütőport egy nagyobb tálban összekeverem. A cukrot, a tojással és a vajjal habosra keverem, hozzáadom sót, végül összedolgozom a szárazanyagokkal. Jó púpos evőkanálnyi mennyiségekből, kézzel kis korongokat formázok, sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezem és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails