Az első kabát réteget már régen elvesztettük, mert tavaly Nigella egyik műsorában láttam, hogy a rántott hús készítéséhez nem használ lisztet. Kipróbáltam és nyugodtan mondhatom, semmit nem veszít az élvezeti értékéből. :) Aztán a múlt héten, tengeri herkentyűs receptekről beszélgettünk a kolléganőimmel és Sandra mesélte, hogy az egyik ismerősük (olasz szakács) a rákocskákat pici citromba, majd közvetlenül a parmezános morzsába forgatja és úgy süti ki. Nekem csirkemellem volt otthon, de minden áron ki akartam próbálni! Mondhatom, nagy sikere volt! :)
Hozzávalók (2 személyre): 1 db csirkemell filé, zsemlemorzsa, 2 marék madár saláta, 10-15 szem koktél paradicsom, 1 marék mag keverék, 1/2 citrom, 1dl olaj a sütéshez
A vinaigrette öntethez: 3 ek olaj, 2 ek fehérborecet, 1 kiskanál mustár, csipet só, friss őrölt bors
Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, a citrom levével meglocsolom és zsemlemorzsába forgatom. Kevés olajon pirosra sütöm, közben egy másik serpenyőben megpirítom a magokat. Elkészítem a vinaigrette öntetet: az ecetet a sóval, a mustárral és a borssal simára keverem, az olajat vékony sugárban adagolva, keverem hozzá. A tányérra helyezek 1 marék salátát, ráteszem a félbe vágott koktél paradicsomokat, meglocsolom az öntettel, rászórom a magokat, végül a csirke csíkokat a tetejére halmozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése