2011. február 13., vasárnap

Briós

Nagyon tetszett ez a fityiszes forma, de a hozzá tartozó recepttel nem voltam annyira kibékülve. Fura volt a 4 db egész(!) tojás, a tej helyett a víz, hogy a 12 órás hűtőben való kelesztésről már ne is beszéljek! Azért megpróbáltam,........fél kiló tészta a kukában landolt. Második nekifutásra, sütöttem egyet "kútfőből". Íme! :)



Hozzávalók (10 darabhoz): 300 g rétes liszt, 1 dl tej, 1,5 dkg friss élesztő, 3 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 ek kristály cukor, 1 csapott kk só, 1 egész tojás a kenéshez 


Elkészítés: Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatom, majd beleöntöm a kenyérsütőgépbe. Hozzáadom a tojás sárgákat és a vajat, rászórom a lisztet, a cukrot és a sót. A gépet dagasztó programra állítom (1/2 óra dagasztás, 1 óra kelesztés) és  hagyom dolgozni. Amikor a tészta elkészült, (duplájára dagadt) kiteszem gyúródeszkára, 10 db sárgabarack méretű és 10 db cseresznye méretű golyót készítek belőle. A kisebb gömböcök végét ékalakúra sodrom, a nagyobbak közepére az ujjammal lyukat készítek és beledugom az "éket". Papír kapcával kibélelt muffin formákba teszem, fél órát pihentetem. Végül megkenem egész tojással és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails