2011. február 23., szerda

Fenyőmagos sütőtök tócsni

Nagyon összebarátkoztunk, a sütőtök meg én. :) Amióta tudom, hogy csak klasszikusan, a sütőben sütve lesz édes, szívesen kísérletezek vele. Tegnap este szerettem volna valami "egészségesebb" vacsorát készíteni, ez lett belőle. A sütés közben rászórt fenyőmag jó ötletnek bizonyult, mert nagyon nagy sikere volt! :)


Hozzávalók: 1 db kisebb sütőtök (450 g),  7-8 púpos evőkanál liszt, 2 db tojás, pici tejszín (elhagyható) kb. 20 g vöröshagyma, só, 1tk zsálya (zsálya helyett, készíthetjük szerecsendióval)


Elkészítés: 1. A  sütőtököt durvára reszelem, hozzáadom a hagymát, a  tojásokat, a zsályát, a lisztet és a sót, majd jól összekeverem.  Serpenyőbe, olíva olajat és pici vajat hevítek, kb. 1 púpos evőkanálnyi mennyiségekből pamacsokat formálok és amíg az egyik oldala sül, a még nyers oldalát megszórom fenyőmaggal. Viszonylag alacsony hőfokon sütöm pirosra mindkét oldalát. Sertés vagy marhasültek köretének is kiváló lehet.

Megjegyzés: Most étel formázóban sütöttem őket, azért lettek ilyen szabályosak. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails