2011. február 17., csütörtök

Vanda rakott krumplija

vagy is, rakott krumpli feltuningolva! :) A szárazság kiküszöbölése végett, 7,5 dl tejföl és a "valami még jó lenne bele" miatt pedig 25 dkg füstölt sajt. Tudom, hogy ez elsőre durván hangzik, de ettől tényleg mennyei lesz! :) Mondom ezt úgy, hogy nem voltam  egy "rakott krumplis", nem is csináltam soha. Eddig! :)


Hozzávalók (4 személyre): 1 kg közepes szemű krumpli, 6 tojás, 20 dkg füstölt kolbász, 5-7,5 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 tk vaj, 25 dkg füstölt sajt

Elkészítés: A krumplikat és a tojásokat alaposan megmosom. A krumplit héjával együtt, sós vízben, kb. 20 perc alatt megfőzöm.  A tojásokat forrástól  6-8 percig főzöm, végül hideg vizet engedek rá hogy könnyel lejöjjön majd a héja. A krumplit még melegen meghámozom, és hagyom kihűlni. A tojásokat meghámozom, felkarikázom. A kolbászt szintén karikákra vágom, a tejfölbe belekeverem a tojássárgákat és kivajazom a sütő edényt.   Kezdődhet a rétegezés! 1 sor krumpli (sózzuk), 1 sor tojás, 1 sor kolbász, tejföl fele, sajt fele. Utolsó felvonás: A tetejére teszem a maradék krumplit, (ez egy vastagabb sor) és rá a tejfölt. 200 fokos sütőben, 25 percig fóliával letakarva sütöm, majd amikor azt leveszem, megszórom a sajt másik felével és még kb. 10 percig pirítom. Savanyúsággal tálalom.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails