2013. január 21., hétfő

Rozmaringos, vörösboros marha, polenta krémmel


Osso buccot akartam készíteni, de jött egy sugallat, és ez lett belőle........:)


Hozzávalók (4 személyre +2 kutyus): 4 db 2,5-3 cm vastag marhalábszár szelet, 4 db kisebb rozmaring ágacska, 2 kisebb ág kakukkfű, 3-4 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma négybe vágva, 1,5 dl száraz vörösbor, só, bors. A mártáshoz adtam: 1/2 Knorr "gumileves", vagy egy fél leveskocka, 1 ek barnacukor, 1 ek liszt.

A polenta krémhez: 1 bögre kukoricadara, 5 bögre víz, só, 10 dkg vaj



Elkészítés: A húst sózom borsozom, majd serpenyőben, kevés olívaolajon, mindkét oldalát pirosra sütöm. Az elősütött szeleteket tepsibe helyezem, rádobálom a fűszereket, a hagymát, fokhagymát és felöntöm a borral. A tepsit  fóliával lefedem és 180 fokos sütőben teszem. 1 óra elteltével, öntök rá  egy bögre vizet és még  2 órán át sütöm. Amikor kész, a húsokat tányérra teszem és a sütéshez használt fóliával letakarom. A  tepsit a gázra helyezem, (takaréklángon) a pecsenyeléhez adom a lisztet, a gumilevest, a barna cukrot és összeforralom. Akkor van kész, ha mártás állagúra sűrűsödött. A végén az egészet egy sűrű szitán átszűröm, és a húsra locsolom. 

A polenta krém: A vizet felforralom, beleteszem a sót és habverő segítségével (hogy nem csomósodjon), apránként hozzáadom a kukoricadarát. Takarékon, kb. 1,5 órán át rotyogtatom, 15 percenkén fakanállal alaposan megkeverem. A kész, kissé kihűlt masszához adom a vajat (kis darabonként), majd robotgéppel jó krémesre keverem. 

A képen látszik némi "fű", ami csak a férjem kedvéért került rá, mert Ő mindenhez eszik salátát. :)

 Ez volt a legjobb ötletem....: ruccola balzsamecetkrémmel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails