Szerintem, a számtalan sütőtök levesnek ez az egyik legizgalmasabb változata. Olyannyira, hogy még az apósom is ezzel kápráztatja el az ózdi hölgyeket! ;)
Hozzávalók (4 személyre): 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma finomra vágva, 2 ek piros curry krém, 1 evőkanál paradicsompüré, 450 g sütőtök megpucolva és kockákra vágva, 500 ml zöldség alaplé, 1 konzervnyi kókusztej (165 g)
Elkészítés:
A vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, hozzá adom a curry
krémet és a paradicsompürét, majd 1 perc pirítás után, rádobom a felkockázott sütőtököt. 5
percig párolom, majd hozzá öntöm a zöldség alaplevet és fedő
alatt, 15-20 percig főzöm. A levest a tűzről levéve, kézi mixerrel
leturmixolom, hozzá adom a kókusztejet és 1 perc alatt összeforralom. Chili paprikával, és vagy tökmagolajjal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése