2010. október 2., szombat

Lilahagyma lekvár

Ez a lekvár, a libamáj egyik legjobb barátja. :) Karácsonykor ajándékba is szoktam készíteni, kis csatos üvegekben. 1 üveg lilahagyma lekvár, 1 üveg libamájpástétom, boldog karácsony! :)


Hozzávalók: 3-4 fej lilahagyma, 2 ek barna cukor, 2 ek méz,  1 dl száraz vörösbor, 3 ek balzsam ecet, só, bors.

Elkészítés: A mézet és a barna cukrot enyhén karamellizáljuk, rátesszük az összevágott lilahagymát és hagyjuk egy picit párolódni. Felöntjük a vörösborral és a balzsam ecettel és még 10-15 percig tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails