Aki egyszer megkóstolja, az valószínűleg a krumpliból készült változatot örökre elfelejti. Nem keményedik meg, hidegen is puha marad. Ma éppen "lángosos" hangulatom volt, ezért tejföllel és reszelt sajttal ettük. :)
Elkészítés: 1. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és hagyjuk, hogy kiengedje a levét (kb. 5 perc). Jó erősen kicsavarjuk és hozzákeverjük a többi alapanyagot. 3. Serpenyőbe, olíva olajat hevítünk, kis pamacsokat formálunk és viszonylag alacsony hőfokon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Hozzávalók: 1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini, 4-5 evőkanál liszt, 1 db tojás és 1 db tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
Köretként és "lángos helyettesítőként" (tejföllel, reszelt sajttal) is nagyon finom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése