2010. október 1., péntek

Pita

Gyroshoz, padlizsán krémhez, feta krémhez, de még csípős csirkeszárnyhoz is ajánlom. Mai napig nem értem, hogy miért lesz magától zsebes, de működik. :)  Sokszor úgy esszük, hogy a kész pitát, még a "lecsukós" grill sütöben, csíkosra sütjük.



Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 tk só (lehet púpos), 2,5 l langyos víz

Elkészítés: Az élesztőt és a cukrot langyos vízben elkeverjük, a liszttel és a sóval lágy kenyértésztává gyúrjuk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztából 6-8 db gombócot formázunk, jól belisztezzük, majd 15-20 percig pihentetjük. A gombócokból, 1/2 cm vastagságú, 10-12 cm átmérőjű lepényeket nyújtunk. Lisztezett tepsire rakjuk és a forró sütőben (legmagasabb fokozaton) 2-3 után megfordítva, mindkét oldalát világosra sütjük.

Fontos: A sütőből kiszedve takarjuk le konyharuhával, hogy ne legyen ropogós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails