2010. október 17., vasárnap

Bajor csülök (természetesen) bajor káposztával

Egész héten valami "csúnya" egészségtelen, de annál finombb ételről álmodoztam, hát ez lett a befutó. :) Persze senki ne lepődjön meg, ha egy nem is olyan távoli hétfőn, "FOGYÓKÚRA MIATT, HATÁROZATLAN IDEIG ZÁRVA", vagy  "Los Angeles-i fogyókúra narancsos receptjeit olvassa. :D Visszatérve a csülköcskére, bajor káposztával és bajor pereccel az igazi! :)


Csülök

Hozzávalók: 2 db nagy sertés csülök, klasszikus grill fűszer, 1 db leves kocka (szárnyas), 1 üveg világos sör, só, bors, babérlevél, borókabogyó.

Elkészítés: A csülköket megmosom és papír törlővel szárazra törlöm. Megborsozom és a grill fűszerrel bekenem. Tepsibe helyezem, alá öntöm a sört, beledobom a leves kockát, a babérlevelet és a borókabogyót. 200 fokos sütőben, alufólia alatt  1,5-2 óráig sütöm (a csülök méretétől függően). Leveszem a fóliát, beszórom még egyszer grill fűszerrel és  vissza teszem a sütőbe, 150 fokon kb. 1 órára. Ez után, további 20 perc alatt, a tepsi alján megmaradt fűszeres sörrel gyakran meglocsolgatva, ropogósra sütöm.

Káposzta

Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt bacon, 10-12 szem borókabogyó 3 -4 db babér levél, 1 db füstölt kocka, 10 szem fekete bors, 2 ek barna cukor

Elkészítés: Az apró kockára vágott bacont egy nagy serpenyőben lepirítom. Ráteszem a megmosott (csak akkor mosom meg, ha túl savanyú) káposztát, a barna cukrot, a fűszereket és felöntöm a füstölt lével (kb. 7 dl). Lefedve 1-1,5 óráig párolom, közben néha megkeverem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails