2010. október 2., szombat

Túrófánk

Mindig akkor jut eszembe ilyesmit készíteni, ha barack lekvárra vágyom. :) Ilyenkor két dolog jut eszembe, a fánk és a császármorzsa. Az utóbbit nem lehet "hirtelen kívánni", mert a búzadarának áznia kell, viszont ezt a könnyű kis fánkocskát mire kigondoljuk, már készen is van! (15 perc) 



 Hozzávalók: 25 dkg túró, 4 tojás, 6 ek liszt, 1/2 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 ek barna cukor, reszelt citrom héj, csipet só, olaj



Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük.  2 db vizes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, barack lekvárral tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szóval, a korhelyleves és a túrófánk elkészült. Szigorúan dupla mennyiség a tiédhez képest kedves Anita, mert tudtam, hogy elfogy:):)
    Holnap lesz kacsa és hagymalekvár projekt. Jelentkezem ha elkészült. Ja, és a burgonyafánk majdnem kiment a fejemből.
    Barátosnéd KeZsu

    VálaszTörlés
  2. Szuper! A túrófánkot a kolléganőm is ipari mennyiségben gyártja. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails