2010. november 16., kedd

Vörös áfonyás zabpelyhes keksz

Tisztára mint a müzliszelet, csak ebben tudjuk mi van! :)


Hozzávalók: 15 dkg zabpehely (apró), 5 dkg liszt, 10 dkg aszalt vörös áfonya (lehet helyette mazsola is), 5 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 1 tojás, 1/2 tk sütőpor, 2 csipet só

Elkészítés: A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverem. A lisztet, a sót, a sütőport a keverékbe szitálom és összedolgozom. Hozzáadom a zabpelyhet, az áfonyát és jól elkeverem.  A kész masszából egy evőkanál segítségével, a sütőpapírral kibélelt tepsibe halmocskákat készítek, min 5 cm távolságra egymástól. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails