Idén két félét készítettem, citromosat és olaszt. :) Utóbbit inkább egy sós fűszerkeveréknek nevezném, mert csak egy kevés só van benne és a nagyobb része fűszer.
Hozzávalók (citromos): 2 db citrom, 400 g kristályos tengeri só
Elkészítés: A sót sütőpapírra öntöm és szétterítem, ráreszelem az egyik citrom teljes héját, majd rácsavarom az egész levét. Összekeverem, ismét jól szétterítem, majd radiátoron kiszárítom. A másik citromot felkarikázom, sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teszem és langyos sütőben kiszárítom. A kész citrom szeleteket az üveg oldalára helyezem és így öntöm rá a sót.
Hozzávalók (olasz): 1 ek kristályos tengeri só, friss bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, rózsabors, kevés chili paprika (elhagyható), tárkony, oregano, borsikafű
Elkészítés: a rózsaborsot mozsárban összetöröm, hozzáadom a többi apróra vágott zöldfűszert a chili paprikát és a sót.
Megjegyzés: A rozmaringgal, tárkonnyal, rózsaborssal, borsikafűvel és a chilivel óvatosan bánok (jóval kevesebbet teszek bele), mert ezeknek nagyon intenzív az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése