2011. február 13., vasárnap

Spagetti tejszínes fokhagymás kagylóval

Találkozásom a kagylóval nem volt első látásra szerelem. Anno, mikor még csak 2-3 olasz étterem volt és a pizzát mi magyarok még kechupel ettük, gusztustalannak tartottam azt a kis kifordult belsejű narancssárga valamit, ami ráadásul a pizzán még össze is aszalódott. :) 


Persze kíváncsi voltam, meg is ettem egyet, nagyjából úgy mint egy Kalmopirint. :) Lenyeltem egyben, majd kijelentettem, "soha többet nem eszem herkentyűt!" Évek teltek el, míg egyszer Anyu barátjának a fia, aki Olaszországban élt, haza látogatott és én voltam két héten át a kísérője. Hozott magával polipkát, rákot és kagylót és főzött.....:) Attól a pillanattól oda vagyok értük! ;)

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spagetti (házi itt), 20 db kagyló, 1 db duci gerezd zúzott fokhagyma, 0,5 dl száraz fehér bor, 2dl tejszín, 1 ek olíva olaj, 1 ek aprított, friss bazsalikom

Elkészítés: Egy nagy fazék forrásban lévő, sós vízben al dente-re főzöm a tésztát és leszűröm. Serpenyőben megfuttatom az olajon a fokhagymát, felöntöm a borral, rádobom a kagylót és lefedve 5 percig párolom. Kiszedem a kagylókat, majd a tejszínt és a bazsalikomot hozzáadom a mártáshoz, sózom borsozom és még pár percig forralom. A kagylókat a spagettire helyezem és ráöntöm a mártást.



1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon klasszak a tészta receptjeid, ki is szeretném próbálni, viszont még nincs tészta gépem! Megírnád, hogy a tiéd hol vetted, és milyen fajta? :) Köszönöm! Üdv: Anne

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails