Főzelékhez szerettem volna feltétnek, de sajnos magában, csemege ubival tűnt el ebédre. :) Nagyihoz képest annyit változtattam, hogy került a vajhoz egy kis olíva olaj, hogy véletlenül se égjen meg. :)
Hozzávalók: 6 szelet sertés oldalas, 3 dkg vaj, 2 ek olíva olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítés: A megmosott húst papírtörlővel szárazra törlöm, serpenyőben felhevítem a vajat az olíva olajjal, beledobom a megroppantott fokhagyma gerezdeket és magas hőfokon, a hús mindkét oldalát pirosra sütöm. Sózom, borsozom, majd takarékra veszem, felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt puhára párolom. Amikor a víz már elforrt, még egy picit hagyom a zsírján pirulni.
Elkészítés: A megmosott húst papírtörlővel szárazra törlöm, serpenyőben felhevítem a vajat az olíva olajjal, beledobom a megroppantott fokhagyma gerezdeket és magas hőfokon, a hús mindkét oldalát pirosra sütöm. Sózom, borsozom, majd takarékra veszem, felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt puhára párolom. Amikor a víz már elforrt, még egy picit hagyom a zsírján pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése