Elöljáróban csak annyit, hogy soha nem ettem még ilyen finomat! :) Néhány hete, szombaton részt vettem egy bonbon készítő tanfolyamon a chefparade-nál. :) A résztvevők kivétel nélkül azzal a szándékkal érkeztek, hogy az elsajátított tudással, később karácsonyi bonbonokat készítsenek otthon. Hamar rájöttünk, hogy nem szeretnénk, ha így nézne ki a konyhánk! ;) Folyt a csoki mindenhol, és térdig jártunk a forgácsokban. Szerencsénkre a főzősulisok erre is gondoltak, így még karácsony előtt találtak nekünk két időpontot
(szerda éjféltől hajnali 3-ig, illetve csütörtök reggel 6-tól 9-ig), amikor használhatjuk a konyhájukat, biztosítják az alapanyagokat és nem utolsó sorban: Ők mosogatnak! :) Köszönjük Dóri! :) Persze nem pusztán ezek gátoltak meg abban, hogy itthon álljak neki! Ahhoz, hogy gyönyörű fényes, ropogós bonbonokat készítsünk,
az alapfelszereltségnek is meg kell lennie. Azaz, végy egy gyúródeszka méretű gránit lapot, (nyílván minden háztartásban akad egy! :D) egy étel hőmérőt, egy csoki melegítő szerkentyűt, ami felmelegíti, később 30 fokon tartja a csokit, és végül, néhány törhetetlen műanyagból készült bonbon formát. Mindössze ennyi. :) Talán érthető, hogy miért mentünk el a könnyebbik ellenállás felé. ;)
Nem mérges, koncentrálós! :)
Azért persze nyomoztam, hátha találok valami segítséget az itthoni készítéshez. Megoldás lehet például ez a videó, ahol úgy tűnik, egyetlen félrement csoki csepp nélkül meg lehetne úszni a dolgot! :D Bár, a csoki 30 fokon tartása itt sem megoldott, ami nagyon fontos, mert csak így lesz szép fényes és ropogós a bonbon... Nem tudom, majd azért egyszer lehet, hogy kipróbálom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése