2010. december 16., csütörtök

Narancslekvár (fűszeres)

Karácsonyi ajándékaim egyike ez a kis finomság. :) Picit macerásabb az átlag lekvárnál, de az ajándékokban nem pont az "erőfeszítést" szoktuk értékelni? :) Idén sikerült beszereznem csoda szép lekváros üvegeket, így duplán elégedett vagyok a végeredménnyel.  Kandírozott narancshéjat is készítettem, ezért amíg főtt a lekvár  előkészítettem a héjakat is. :)
Az üvegek "felcicomázása" még hátra van, mert a nyári befőzéskor elfogytak a kellékeim. Azért ha elkészülnek, teszek fel róluk képet. ;) 



Hozzávalók: 9 db közepes narancs, 8 ek cukor, 1/2 kk fahéj, 4-5 szem szegfűszeg, 1 tasak dzsem fix

Elkészítés: A narancsokat késsel meghámozom, úgy, hogy a fehér hártyákat is levágom, majd gerezdenként kifilézem. Lábosba teszem, a hulladékok levét még rácsavarom, hozzáadom a cukrot és a fűszereket és kb fél óráig főzöm. Végül beleszórom a dzsem fixet, még 1 percig forralom, majd üvegekbe töltöm. Azt követően, hogy rácsavartam a kupakokat, pár percre fejjel lefelé állítom, majd száraz helyre teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails