Ez az első alkalom, hogy ilyet készítettem. Hát,.....nem mondanám, hogy a legegyszerűbb kari ajándék. ;) Menet közben többször elszentségeltem, hogy "soha többet nem bigyózok ezzel!" és hogy "max 3 évente fogok nekiállni!", de sajnos most, hogy kész van, vissza kell vonnom. :) A csokoládéba mártási művelet úgy zajlott, hogy egyet raktam száradni, egyet megettem...... Nem mondom meg mennyi fogyott el! :)
Elkészítés: A narancsokat forró vízzel, szivaccsal alaposan megmosom. Egy éles késsel 4 helyen bevágom a héját és cikkenként eltávolítom a gyümölcsről. (a gyümölcs húsából készíthetünk narancs lekvárt) A héjakról eltávolítom a fehér részét és egy teljes napig hideg vízben áztatom. A végleges formára vágom (én most háromszöget és harangokat) , vizet forralok, beledobom a narancs héjakat, 5 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A fél kiló cukorból és a 2 l vízből szirupot főzök, amikor felforr, beleteszem a narancs héjakat és folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg üveges nem lesz (nem tudom pontosan mennyi idő, de órákban mérhető) . Rácsra teszem őket, hogy lecsepegjenek. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét és a narancs héjak egyik felét belemártom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése