2010. december 27., hétfő

Töltött káposzta

Egészen 3 évvel ez előttig nem kellett készítenem töltött káposztát, mert mindig Anyu csinálta egyszer egy évben, karácsonykor. Aztán Anya vegetáriánus lett, így nekem is meg kellett tanulnom. :) Hogy miért teszem fel a receptjét egy ilyen egyszerű ételnek? Nos, van benne két olyan fűszer, amit más receptekben nem láttam, viszont érdemes beletenni, mert mennyei íze lesz tőle! ;)


Hozzávalók (12-15) gombóchoz: 1 kg apró savanyú káposzta, 15 db savanyú káposzta levél, 1 kg sertés darált hús (sovány), 15 dkg rizs, 2 közepes fej vöröshagyma, 3 ek olíva olaj, só, bors, pirospaprika, babér levél, 1 tk majoranna, 1 kk kakukkfű, 10 cm füstölt kolbász

Megjegyzés: A kakukkfűből semmiképp ne tegyünk  bele többet, mert megkeseredhet tőle az étel!

Elkészítés: A 2 db apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, a rizst félig megfőzöm. A darált húshoz adom a hagyma felét, a rizst, a fűszereket és jól összedolgozom. A kapott masszából, közepes méretű gombócokat készítek és a levelekbe göngyölöm. A hagyma másik felét egy nagy lábosba teszem, erre jön az apró káposzta fele, 2-3 babérlevél majd a gombócok és végül az apró káposzta másik fele. Beledobom a füstölt kolbászt, még 2 db babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje és forrás után, lassú tűzön 2 órán át puhára főzöm. Amikor elkészült, kiveszem a gombócokat és az apró káposztát 1-1,5 dl tejföllel behabarom, majd visszateszem rá a gombócokat.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem jó lenne, ha megint feltennéd a diétát, mert szerintem most karácsony után is sokan fogynának....Én most följöttem, kerestem és kétségbeesetten láttam, hogy már nincs fönt.Miért vetted le?

    VálaszTörlés
  2. Vagy akkor elkérhetném esetleg a diétát mailben?Please, ez volt az első olyan diéta, ami tényleg tetszett.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails