2010. november 2., kedd

Borjú hússal töltött ravioli teszínes csiperke gombával

Ma este a gombás rizottó és a gombás tészta között őrlődtem, aztán a tészta nyert, mert volt még egy kis cafatnyi borjú húsom. Ennek az ételnek az éttermi változatát, az asztal mellett készíti a szakács, a kis mobil konyháján. A leglátványosabb kellék, egy körülbelül 50 kilós parmezán sajt, amire a végén ráönti a forró tésztát  és két kanál segítségével felkapirgálja a megolvadt sajtot.  :)


Hozzávalók (2 személyre): kb. 20 dkg friss tészta, 10-15 dkg borjú hús, olíva olaj, 2 szál újhagyma, 1 tojás, 3 dkg vaj, 15 dkg barna csiperke gomba, 2 dl tejszín, só, bors, metélőhagyma


Elkészítés: Az apróra vágott újhagymát, egy pici olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a darált borjú húst, sózom, borsozom és pár perc alatt megpirítom. Addig kell pirítani, amíg a leve el nem fő. Amíg a hús kihűl, addig a tésztát kör alakú kiszúróval kiszaggatom. A húst összekeverem a felvert tojás felével. (sajnos 2 személyre nem kell a másik fele) Minden második tészta lapocskát, körbe   megkenek vízzel,  közepére kiskanányi hús púpozok, majd befedem egy másik tészta lapocskával és a széleit jól összenyomkodom.  Forró sós vízben, kb. 3-4 perc alatt kifőzöm. A gombát alaposan megmosom (nem pucolom meg), négybe vágom a tönkjével együtt. Serpenyőben vajat forrósítok, rádobom a gombát, sózom, borsozom és rászórom az apróra vágott metélőhagymát. Ha a gomba megpuhult, felöntöm a tejszínnel és jól össze forralom.  Az elkészült szószhoz durvára reszelt parmezán adok, majd beleforgatom a kifőtt tésztát.
Tálaláskor, megszórom még egy kis metélőhagymával és parmezán forgáccsal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails