2010. november 8., hétfő

Ropogós libacomb aszalt szilvás-pezsgős lila káposztával hagymás tört krumplival

Nos, elkészült az idei combocska, de a kalóriacsökkentés jegyében krumpli nem készült hozzá. :) Azért a receptje itt van!


Liba comb

Hozzávalók (4 személyre): 4 db libacomb, 10 dkg libazsír, 2 kisebb fej vöröshagyma, só, bors 

Elkészítés: A libacombokat megmosom és a benne maradt „tollbetétektől” megszabadítom. Szárazra törlöm, sózom, borsozom. Serpenyőben felforrósítom a libazsírt és a combok mindkét oldalát, a bőrös felével kezdve 3-4 perc alatt aranyszínűre (elő)sütöm. A combokat tepsibe helyezem (bőrös felével lefelé), köré dobálom a felkarikázott hagymát, kevés vizet öntök alá és lefedem fóliával.  180 fokos sütőben kb.1,5 órán át párolom. Ha a hús megpuhult, leveszem a fóliát, megfordítom a combokat és 20-30 perc alatt pirosra sütöm (közben természetesen locsolgatom).


Káposzta

Hozzávalók: 1 fej lila káposzta, 10 dkg aszalt szilva, 1 kis üveg száraz pezsgő, 3 ek olaj, só, 1 tk köménymag, 2-4 ek barna cukor

Elkészítés: az olajat felforrósítom, beleszórom a köménymagot és hagyom egy picit pirulni. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott káposztát, sózom, cukrozom, majd felöntöm a pezsgővel és fedő alatt puhára párolom. Az aszalt szilvát is csíkokra vágom, hozzáadom a káposztához és még néhány percig együtt párolom. 


Hagymás tört krumpli

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm. A hagymát nagy kockákra vágom és olajon megpirítom. A megfőtt krumplit hideg vízzel leöblítem, meghámozom és krumpli nyomóval összetöröm, hozzáadom a hagymát és egy picit még pirítom, ha kell sózom.

További libás receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails