Idén kollégák és barátok egyaránt tesztelték a pástétom&lilahagymalekvár kombinációt. :) Úgy tűnt, nem fintorognak! :D
Hozzávalók: 1 db szép hízott libamáj, 3 dl tokaji aszú, só, egész bors
Hozzávalók: 1 db szép hízott libamáj, 3 dl tokaji aszú, só, egész bors
A libamájat az erektől megszabadítom, majd a tokaji aszút egy kis lábasban felmelegítem. Hozzáadok kb. 10 szem egész borsot és amikor felforr, beleteszem a libamájat és alacsony lángon kb 45 percig fedő alatt párolom. Ha kész, hagyom kihűlni langyosra és a libamájat óvatosan kiszedem belőle. Turmixgépbe teszem, megsózom (kb. 2 tk), majd az aszú tetejéről a zsírt, a léből még kb. 1 dl-t hozzáadok és az egészet össze turmixolom.
A pástétomot folpakkal kibélelt kis tálkákba teszem és hűtőben egy napig állni hagyom. Házi kaláccsal és lilahagymalekvárral tálalom. :)
További libás receptek
További libás receptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése