2010. november 13., szombat

Saltimbocca

Az elmúlt 2 hónapban többször is asztalra került ez a husi, de a friss zsálya
 hiányában, nem volt képernyőképes. :) Találtam egy pici fűszeres boltot, ahol mindig lehet kapni frisset, így készülhetett végre fotó.   Elvileg ez egy előétel, de ahhoz, hogy valóban az is maradjon, szigorúan be kell tartani a 2 szeletke/fő(s) adagot! :) Nagyon egyszerű elkészíteni és Isteni finom!




Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet borjú, vagy sertés szűz, 4 szelet pármai sonka, 4 db friss zsálya levél (szárított is jó, csak akkor a húsra kell szórni, hogy a sonka alatt legyen), só, liszt, vaj, olíva olaj, 4 db fogpiszkáló



Elkészítés: A hússzeleteket a klopfoló sima felével vékonyra "paskolom".
 Az egyik felét megsózom, a másik felére ráteszek egy szelet pármai sonkát, majd egy zsálya levelet és rögzítem fogpiszkálóval. A hús sonka nélküli felét lisztbe mártom, majd serpenyőben olíva olaj és vaj keverékében, 3-4 perc alatt pirosra sütöm. 

Megjegyzés: Az üres serpenyőbe, a visszamaradt sült zsiradékhoz dobok még egy kis vajat és az egészet a húsokra csorgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails