hiányában, nem volt képernyőképes. :) Találtam egy pici fűszeres boltot, ahol mindig lehet kapni frisset, így készülhetett végre fotó. Elvileg ez egy előétel, de ahhoz, hogy valóban az is maradjon, szigorúan be kell tartani a 2 szeletke/fő(s) adagot! :) Nagyon egyszerű elkészíteni és Isteni finom!
Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet borjú, vagy sertés szűz, 4 szelet pármai sonka, 4 db friss zsálya levél (szárított is jó, csak akkor a húsra kell szórni, hogy a sonka alatt legyen), só, liszt, vaj, olíva olaj, 4 db fogpiszkáló
Elkészítés: A hússzeleteket a klopfoló sima felével vékonyra "paskolom".
Az egyik felét megsózom, a másik felére ráteszek egy szelet pármai sonkát, majd egy zsálya levelet és rögzítem fogpiszkálóval. A hús sonka nélküli felét lisztbe mártom, majd serpenyőben olíva olaj és vaj keverékében, 3-4 perc alatt pirosra sütöm.
Megjegyzés: Az üres serpenyőbe, a visszamaradt sült zsiradékhoz dobok még egy kis vajat és az egészet a húsokra csorgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése